Verenigingstraining

  • 18 april 2016

Atletiek vereniging Helden bestaat uit een divers gezelschap aan enthousiaste sporters. We hebben beginners, ervaren (marathon)lopers, sprinters van jonge en minder jonge leeftijd, nordic walkers, een Milagroep, een blind running groep etc.  ‘Verenigen’ was dan ook het doel van de training die zondag 17 april georganiseerd werd.

Gezamenlijk reden we op zondagmorgen naar het Reindersmeer in Well. Daar werd de training uitgelegd en werden er 2 groepen gevormd die ieder hun eigen warming-up kregen. Er kon gekozen worden tussen 1 of 2 rondes om het gehele meer, waarbij de kunst was om in te schatten welke tijd hij/zij daarover zou doen. Wat natuurlijk gemakkelijker is als er geen heuvels in zitten, geen los zand te bekennen is, en je de weg wel weet! Ook horloges werden verboden dus het oog werd hoe dan ook gericht op de omgeving, die er door het stralende zonnetje extra prachtig bij lag. De jeugd gebruikte halverwege hun tocht een veerpontje wat met wat gebruik van spierballen in ‘no time’ aan de overkant arriveerde, waardoor ze mooi op tijd weer terug belande in het speelbos. Daar was ook Wim Ebisch, welke als trainer natuurlijk een oogje in het zeil hield en op de seconde nauwkeurig kon klokken of de lopers niet te hard liepen, wat uiteraard toch gebeurde bij enkele op stoom geraakte fanatiekelingen. Die genoteerde seconden bleken ook nodig want uiteindelijk waren de verschillen miniem. Luke Heijnen en Josefien Jacobs zaten er dichtbij, maar Marianne Timmermans wist op slechts 7 seconde nauwkeurig haar voorspelde tijd te lopen over de ronde van minimaal 6,5 kilometer, en ging er dan ook met een prijsje vandoor. Alle verbrande Calorieën konden er bij terugkomst in de Thyaskantine weer aangevuld worden, door de ruim honderd pannenkoeken die chef John Meerts uitstekend had klaargemaakt. Waar dan ook hartelijke dank naar uit gaat! uiteraard verdient dan ook gelegenheidskeukenprinces Riek Teeuwen eenzelfde compliment voor de hulp tijdens de lunch.

Gezien de vele positieve reacties na afloop van de training, zal dit initiatief ongetwijfeld een vervolg gaan krijgen.
We danken alle aanwezige leden voor de hulp en gezelligheid tijdens de training en zien jullie graag terug tijdens de volgende verenigingstraining! (tips daarvoor zijn altijd welkom).

Met sportieve groet, Rik Heijnen

  • alt
  • alt