Long Distance Walking workshop.

  • 5 januari 2024

DOE MEE! Voor jezelf en je gezondheid …

Heb je ook op je bucket list staan om een keer een lange wandeltocht te doen (Kennedymars, vierdaagse Nijmegen of een Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella). Of wil je naast je (dagelijkse) korte wandeling gewoon een keer aan een lange 20 km tocht van Rundje Koeberg meedoen, maar weet niet hoe hier aan te beginnen? Bij deze workshop geven we je niet alleen handige tips (wat voor schoenen heb ik nodig, wat stop ik in mijn rugzak), maar geven we ook fysieke training die je zal helpen je doel plezierig te bereiken.

Wandelen is een sport die steeds bekender wordt. En ja, iedereen loopt zijn hele leven al. Maar wist je dat ons lichaam baat heeft bij de lichte lichamelijke inspanning, ook als geestelijke ontspanning. Veel van deze voordelen ontstaan bij deze duursport als we het vaker of langer gaan doen. Maar dit is niet makkelijk in ons drukke bestaan. Wanneer heb ik de tijd om een tocht van 20 km te gaan ondernemen? Je bent tenslotte al snel een halve dag onderweg. En als je dan ook nog eens meerdere keren per week wil wandelen, dan hebben we het allemaal al snel te druk.

Ik ben Ed Jacobs en ook ik ben hier tegenaan gelopen. Inmiddels wandel ik al langer en ben door mijn eigen drukke leven in contact gekomen met power walking. Dit was voor mij een manier om in een relatief korte trainingstijd toch te kunnen trainen voor een Kennedy mars en vierdaagse Nijmegen. In april 2023 heb ik een Pelgrimstocht gemaakt naar Santiago de Compostella. Hierna had  ik het gevoel dat ik de kennis die ik in de jaren opgedaan heb wil delen.

Vandaar dat ik samen met Atletiek Helden wil gaan starten met een wandel workshop.
In deze workshop gaan we stap voor stap aan de slag met het opbouwen van ons wandellichaam en geef ik je allerlei tips om je voor te bereiden op jou persoonlijke wandeldoel.

De bijeenkomsten zijn in de kantine en op de atletiekbaan van Atletiek Helden in Panningen.

En wel op 7 woensdagen van 21 februari tot en met 3 april 2024.
De workshop start op 19:00 (inloop vanaf 18:45) en eindigt om 20:30.

De workshop kost €60,- per persoon.

Hiervoor krijg ja naast de 7 bijeenkomsten een Goodiebag met o.a. trainingsschema’s en een voucher voor een gratis training sessie bij een van de wandelsport groepen van atletiek Helden. Gratis koffie, thee en deelname aan een afsluitende wandeltocht “Rundje Koeberg Extra” op 14 april 2024.

De workshop is uitermate geschikt voor mensen met weinig wandelsport ervaring, maar ook meer ervaren wandelaars zijn welkom om samen te trainen en kennis op te doen.

Meld je snel aan via info@atletiekhelden.nl

Wil je eerst meer informatie, stuur dan een mailtje naar info@atletiekhelden.nl en ik bel je zo snel mogelijk terug.