Senioren
Atletiek Helden heeft voor senioren diverse hardloopgroepen.   Of je nu een gezelligheidsloper bent die gezellig wil trimmen of een wedstrijdloper bent die het maximale uit zichzelf wil halen; voor al deze doelstellingen heeft Atletiek Helden trainingsgroepen. In overleg is het ook mogelijk om technische nummers te beoefenen.
 
Trainingsvormen Senioren
Bij Atletiek Helden gebruiken we voor het bepalen van de juiste trainingstempo’s de Coopertest. Het tempo gelopen tijdens de Coopertest vertalen wij naar 110 % van de AD. De AD (Anaerobe Drempel) is het tempo dat een goed getrainde loper een uur kan volhouden.   Op de baan worden veelal de juiste tempo’s gelopen. Tijdens de duurlopen wordt er echter vaak te hard gelopen.  Voor verdere uitleg over de juiste duurlooptempo's zie: Onderverdeling van de duurloop.   Met behulp van de CT omrekentabel kun je op een eenvoudige manier je eigen trainingstempo’s bepalen.  In het blauwe vak dien je de gelopen afstand in meters tijdens de Coopertest in te vullen.
Trainingsprogramma senioren
Betreft hier een concepttrainingsprogramma. Voor elke groep en/of individuele loper wordt steeds gekeken welke aanpassingen nodig zijn. Niveau, trainingsomvang, wedstrijdkeuzes, blessures enz. zijn o.a. factoren die een rol spelen.
 
Trainingsvormen senioren
Trainingsvormen en opbouw van senioren.
 • Dinsdagavondtraining
  Deze bestaat uit een warming up, loopscholing en baanprogramma. De trainingsintensiteit en de tempo's zijn afhankelijk van niveau atleet en periodiseringsfase.
 • Donderdagavondtraining
  Na de gezamenlijke warming up wordt de groep gesplitst voor een duurlooptraining op de weg of een intervaltraining op de baan.
 • Zaterdagochtendtraining
  De zaterdagochtend vindt plaats in de Heldense Bossen en is zeer afwisselend. Vertrek vanaf Nachtegaalstraat 9. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van de omgeving. Kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, looptechniek enz. komen aan bod.
 • Krachttraining
  Atletiek Helden heeft een eigen krachthonk waar je op maandagavond kunt trainen. Krachttraining is een aanvulling op de looptrainingen en werkt blessurepreventief. Ook tijdens de centrale trainingen op dinsdag en donderdag kun je in het krachthonk terecht. I.v.m. veiligheid moet men altijd met minimaal twee personen zijn. In krachthonk waar op maandag avond een centrale training wordt gegeven. Krachttraining is als aanvulling op de looptrainingen en werkt blessure preventief. Ook voor leden die tijdelijk uit de running zijn kunnen op trainingsavonden in het krachthonk hun conditie op peil houden en spierversterkende oefeningen doen.
 
TrainingsTIJDEN senioren
Trainingstijden van de senioren zijn hier te vinden.
 

Trainingsprogramma week

Trainingsprogramma senioren

Omrekentabel coopertest

+ korte instructie. Vul in het blauwe vakje de in 12 minuten gelopen afstand in meters in.

Onderverdeling van de duurloop