blockimage
Wandel je fit met Atletiek Helden!
Atletiek Helden biedt naast het hardlopen ook Wandelsport in groepsverband aan onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. We bieden de volgende mogelijkheden:
Powerwalking
Powerwalking op maandagavond van 19.30 – 20.30 uur. Powerwalking is wandelen met meer power, oftewel je gaat het tempo verhogen. Het gemiddelde looptempo als je een blokje om gaat is 4-5 km/uur. Onder begeleiding van een trainer ga je daar minstens 1 km/ uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur. Dit bereik je door te lopen met de Powerwalking techniek. Onder begeleiding van een trainer worden er verschillende tempo’s gelopen en spierversterkende oefeningen gedaan. Je werkt aan je conditie en spieropbouw. De kans op blessures is klein, waardoor het een goed alternatief is voor hardlopen. Om de Powerwalking techniek goed aan te leren organiseert Atletiek Helden regelmatig techniekcursussen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens de lessen in te stromen, maar zal het wel langer duren voordat je de techniek goed onder de knie hebt. In de winter wordt gewandeld vanaf het Thyas complex in Panningen en in de zomer starten we vanaf de parkeerplaats van de Heldense Bossen. Mocht je graag een keer meelopen meld je dan aan en wij berichten je.
Aanmelden GRATIS proefles Powerwalking!

  Ja, ik wil graag meedoen met een proefles Powerwalking.

  Sportief wandelen
  Sportief Wandelen op woensdagavond van 19.30 - 20:30 uur. Sportief wandelen is een vorm van sportief bewegen die uitgaat van de natuurlijke wandelbeweging. Door te werken aan extra kracht en looptechniek kan de loopsnelheid verhoogd worden t.o.v. gewoon wandelen. Onder begeleiding van een trainer wordt tijdens de training aandacht besteed aan de wandeltechniek, het uithoudingsvermogen, snelheid, verbeteren coördinatie, verbeteren balans en het versterken van de spieren. De lessen hebben ook een warming up en cooling down. Daarnaast wordt vaker gebruik gemaakt van een spelvorm naast andere trainingsvormen. In de winter wordt gewandeld vanaf het Thyas complex in Panningen en in de zomer starten we vanaf de parkeerplaats van de Heldense Bossen. Je kunt vrijblijvend een keer mee komen doen, meld je dan aan onderaan deze pagina en wij berichten je.
  Nordic Walking
  Nordic Walking op woensdagavond van 19.30 – 20.45 uur. Nordic Walking is een sport voor jong en oud. Nordic Walking is een sport welke, mits goed uitgevoerd, alleen maar voordelen heeft. Nordic Walking biedt een totaal concept voor verbetering van uw spierfuncties en conditie. Een aantal redenen om te starten met Nordic Walking:
  • Nordic Walking is een intensieve vorm van wandelen m.b.v. wandelpoles
  • Nordic Walking biedt een hoger calorieverbruik omdat er meer spieren actief zijn
  • Nordic Walking is 40-50% effectiever dan wandelen zonder stokken
  • Nordic Walking zorgt voor een betere houding van romp tijdens het wandelen, verbetert de coördinatie, draagt bij tot een betere loophouding en efficiëntie, biedt meer stabiliteit en balans
  Eén keer in de maand wordt er training gegeven door een gediplomeerde trainer. De andere weken wordt er gezamenlijk in de groep gelopen zonder trainer. In de zomer wordt gestart vanaf gemeenschapshuis Kerkeböske nabij de Heldense bossen en in de winter vanaf het Thyas complex in Panningen.
  Ja ik wil op de hoogte blijven!

   Ja, houd mij op de hoogte!