Groepen
  • Senioren
  • Senioren Mila-team
  • Instapgroep

Senioren

De senioren zijn onderverdeeld in 3 groepen. Deze groepen zijn voor volwassenen van alle leeftijden en niveaus. Er wordt getraind volgens schema's gebaseerd op jaarplanning en periodisering. In de planning worden een aantal doelen (wedstrijden) benoemd, waar we naar toe werken, bijvoorbeeld de Venloop of de Heldense Bossencross. Natuurlijk is het mogelijk om eigen keuzes te maken. De trainer zorgt dan eventueel voor een schema op maat.   Voor de senioren zijn er 4 centrale trainingen: 3 looptrainingen en mogelijk 1 krachttraining.

Senioren Mila-team

De mila groep bestaand uit atleten uit noord Limburg die aangesloten zijn bij Atletiek Helden. Het is een groep met gevarieerde leeftijden met allemaal hun eigen doel voor ogen. De groep neemt voornamelijk deel aan baanwedstrijden. En s’winters word er deel genomen aan crossen of indoor wedstrijden. Iedere atleet binnen de groep ontvangt maandelijks een eigen trainingsschema om z’n doel te behalen. De trainer coacht en begeleid hier in mee. Vele hebben binnen de groep een teamgenoot dat dezelfde trainingsschema’s draait. Dit maakt het voor beide leuker en makkelijker om hun doelen te behalen. Nieuwsgierig naar de groep of trainingen? Kun je altijd een aantal keer mee komen trainen! www.heldenrunningteam.nl

Instapgroep

De instapgroep is voor nieuwe leden en geblesseerde leden die weer rustig willen opbouwen.   In deze groep bouw je de basisconditie op en kan je lichaam wennen aan o.a. de loopbelasting op kunststof ondergrond.   Je krijgt persoonlijke begeleiding en je trainingsschema wordt op maat gemaakt, afhankelijk van conditie en aantal trainingen dat je per week wilt volgen. "Alles mag en niets moet". Na een bepaalde periode (die voor iedereen verschillend is) heb je voldoende conditie en belastbaarheid opgebouwd om door te stromen naar één van de trainingsgroepen of de Milagroep.
Trainingsvormen Senioren
Bij Atletiek Helden gebruiken we voor het bepalen van de juiste trainingstempo’s de Coopertest. Het tempo gelopen tijdens de Coopertest vertalen wij naar 110 % van de AD. De AD (Anaerobe Drempel) is het tempo dat een goed getrainde loper een uur kan volhouden.   Op de baan worden veelal de juiste tempo’s gelopen. Tijdens de duurlopen wordt er echter vaak te hard gelopen.  Voor verdere uitleg over de juiste duurlooptempo's zie: Onderverdeling van de duurloop.   Met behulp van de CT omrekentabel kun je op een eenvoudige manier je eigen trainingstempo’s bepalen.  In het blauwe vak dien je de gelopen afstand in meters tijdens de Coopertest in te vullen.
Trainingsprogramma senioren
Betreft hier een concepttrainingsprogramma. Voor elke groep en/of individuele loper wordt steeds gekeken welke aanpassingen nodig zijn. Niveau, trainingsomvang, wedstrijdkeuzes, blessures enz. zijn o.a. factoren die een rol spelen.
 

Trainingsprogramma week 1 t/m 4

Trainingsprogramma senioren

Venloop 2019 - Schema Halve Marathon

Het schema heeft een tweede tabblad (tempo's + info). Hierin vind je een tempotabel en extra informatie.

Venloop 2019 - Schema 10 km

Het schema heeft een tweede tabblad (tempo's + info). Hierin vind je een tempotabel en extra informatie.

Omrekentabel coopertest

+ korte instructie. Vul in het blauwe vakje de in 12 minuten gelopen afstand in meters in.

Onderverdeling van de duurloop