MILA
Mila-Team   De mila groep bestaand uit atleten uit noord Limburg die aangesloten zijn bij Atletiek Helden. Het is een groep met gevarieerde leeftijden met allemaal hun eigen doel voor ogen. De groep neemt voornamelijk deel aan baanwedstrijden. En s’winters word er deel genomen aan crossen of indoor wedstrijden. Iedere atleet binnen de groep ontvangt maandelijks een eigen trainingsschema om z’n doel te behalen. De trainer coacht en begeleid hier in mee. Vele hebben binnen de groep een teamgenoot dat dezelfde trainingsschema’s draait. Dit maakt het voor beide leuker en makkelijker om hun doelen te behalen. Nieuwsgierig naar de groep of trainingen? Kun je altijd een aantal keer mee komen trainen! www.heldenrunningteam.nl
 
Overige groepen
  • Senioren
  • Instapgroep

Senioren

De senioren is onderverdeeld in 4 groepen. Deze groepen zijn voor volwassenen van alle leeftijden en niveaus. Er wordt getraind volgens schema's gebaseerd op jaarplanning en periodisering. In de planning worden een aantal doelen (wedstrijden) benoemd, waar we naar toe werken, bijvoorbeeld de Venloop of de Heldense Bossencross. Natuurlijk is het mogelijk om eigen keuzes te maken. De trainer zorgt dan eventueel voor een schema op maat.   Voor de senioren zijn er 4 centrale trainingen: 3 looptrainingen en mogelijk 1 krachttraining.

Instapgroep

De instapgroep is voor nieuwe leden en geblesseerde leden die weer rustig willen opbouwen.   In deze groep bouw je de basisconditie op en kan je lichaam wennen aan o.a. de loopbelasting op kunststof ondergrond.   Je krijgt persoonlijke begeleiding en je trainingsschema wordt op maat gemaakt, afhankelijk van conditie en aantal trainingen dat je per week wilt volgen. "Alles mag en niets moet". Na een bepaalde periode (die voor iedereen verschillend is) heb je voldoende conditie en belastbaarheid opgebouwd om door te stromen naar één van de trainingsgroepen of de Milagroep.