MILA
Sprint/mila   Voor wie graag kortere afstanden loopt of wil investeren in snelheid zijn er twee specifieke trainingen buiten de reguliere dinsdag en donderdagavond. Op maandag vind een training plaats de 'sprinters'. Tijdens deze training (19:45-21:00) wordt er voornamelijk geïnvesteerd in kracht en snelheid maar ook (sprint)specifieke looptechniek krijgt aandacht door gerichte loopscholing. Een deel van deze training kan worden afgewerkt in de krachtruimte. Voor de atleten die graag hard lopen maar de explosiviteit missen voor sprintafstanden, of graag een snelle 3000 of 5000m lopen, is er op vrijdag een Mila training bij Av Leudal, de buurvereniging waar we mee samen werken. O.l.v. Jack Beynsberger wordt er gericht getraind op Mila (middellange wedstrijdafstanden, 800-1500-3000-5000m). Omdat de maandag en vrijdagtraining inhoudelijk veel op elkaar aansluiten is beide trainingen bezoeken een ideaal alternatief voor de dinsdag en/of donderdag. Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met de krachtraining op woensdag. De maandag, woensdag en vrijdagtraining staan open voor atleten vanaf 16 jaar.
 
Overige groepen
  • Senioren
  • Instapgroep

Senioren

De senioren is onderverdeeld in 4 groepen. Deze groepen zijn voor volwassenen van alle leeftijden en niveaus. Er wordt getraind volgens schema's gebaseerd op jaarplanning en periodisering. In de planning worden een aantal doelen (wedstrijden) benoemd, waar we naar toe werken, bijvoorbeeld de Venloop of de Heldense Bossencross. Natuurlijk is het mogelijk om eigen keuzes te maken. De trainer zorgt dan eventueel voor een schema op maat.   Voor de senioren zijn er 4 centrale trainingen: 3 looptrainingen en mogelijk 1 krachttraining.

Instapgroep

De instapgroep is voor nieuwe leden en geblesseerde leden die weer rustig willen opbouwen.   In deze groep bouw je de basisconditie op en kan je lichaam wennen aan o.a. de loopbelasting op kunststof ondergrond.   Je krijgt persoonlijke begeleiding en je trainingsschema wordt op maat gemaakt, afhankelijk van conditie en aantal trainingen dat je per week wilt volgen. "Alles mag en niets moet". Na een bepaalde periode (die voor iedereen verschillend is) heb je voldoende conditie en belastbaarheid opgebouwd om door te stromen naar één van de trainingsgroepen of de Mila-groep.