Berden Voorjaarsloop

• 24 februari 2019

Berden voorjaarsloop

Onder een stralende voorjaarszon vond afgelopen zondag de Berden voorjaarsloop plaats in Venlo/Tegelen die wordt gezien als de testloop voor de Venloop 4 weken later. Aan de start 15 leden van Atletiek Helden op verschillende afstanden.

Op de 4 km werd Job Dusch 1e in een tijd van 13:24.

Op de 7,5 km vormde zich een achtervolgingsgroep van uiteindelijk 6 atleten achter de winnaar Tekle Mekonen die een straatlengte voorsprong had. In deze groep ook Kenny Janssen van Atletiek Helden die tot op 100m voor de finish zicht had op de 2e plaats maar werd in de sprint verslagen maar de 3e plaats in 26:17 is ook een mooi resultaat in dit veld van 345 deelnemers. De jonge Guus Heijnen deed het ook uitstekend met een 7e plek in een snelle tijd van 26:46.

Voor de 15 km hadden zich ruim 400 atleten aan de start gemeld. Bij de M60 liep Wiel van Lier een prima ingedeelde wedstrijd hetgeen resulteerde in een snelle tijd van 1:05:55 wat goed was voor een 3e plaats bij de M60. Judith de Bruin werd 5e bij de M40 in 1:12:41.