Kwaakerrun ‘t Ven en Kermisloop Belfeld

• 24 september 2017

Maximale prestaties Atletiek Helden

Kwaakerrun ’t Ven

Onder een stralend nazomerzonnetje stond afgelopen zondag de Kwaakerrun op het programma, een gezellige stratenloop in het mooie ’t Ven waar de buurten veel moeite hadden gedaan om hun straat te versieren en voor de nodige sfeer te zorgen, veel mensen langs het parcours. Op de 5 en 10 km stonden 5 atleten van Atletiek Helden aan de start waarvan er 4 plaats mochten nemen op het podium. Richard Sonnemans had nog nooit onder de 21 minuten gelopen en dat moest er nu eens eindelijk van komen en dat is hem ook gelukt hetgeen ook nog eens werd beloond met een 3e plaats in de 40+ categorie, de eerste podiumplaats voor Richard. Op de 10 km senioren behaalde Ron Spreeuwenberg een mooie 3e plek. Luc Verkoelen en Wiel van Lier deden niet veel voor elkaar onder maar Luc had de betere eindsprint, Wiel werd wel 3e bij M50. Tanja Wanten tenslotte liep een berekende en gedegen wedstrijd en hoefde maar 1 dame in het hele veld voor te laten gaan, in haar categorie werd ze met een straatlengte voorsprong 1e. De uitslagen:

5 km: 3e Richard Sonnemans 20:50.

10 km: 3e Ron Spreeuweberg 37:12, 7e Luc Verkoelen 42:51, 3e Wiel van Lier 43:08, 1e Tanja Wanten 44:06.

Kermisloop Belfeld

Op dezelfde dag was ook de Kermisloop in Belfeld. Hier stonden 2 snelle jongens van Atletiek Helden aan de start. Job Dusch werd hier 3e op de 5 km in 16:57 en Ron Koster 3e op de 10 km in 35:19, voor beiden supersnelle tijden.