Frans Marcelissen WK halve finale 200m

• 18 augustus 2015

Na de 100 m stond Frans Marcelissen, lid van onze Atletiekvereniging Helden, op zondag 9 augustus, aan de start van het WK 200 m sprint in het Franse Lyon. In een nieuw Persoonlijk Record van 27.47 liep Frans zich naar de volgende ronde en kon hij zijn prachtige oranje wedstrijdshirt alweer opbergen voor de halve finales, die een dag later gepland stonden. Op maandag 10 augustus werden de halve finales dan afgewerkt waarin 24 atleten streden om de felbegeerde finaleplaatsen. Vanuit baan 7 liep Frans, onze Nederlands kampioen, naar een tijd van 27.50 seconden, goed voor een 15e plaats overall! Een geweldig resultaat natuurlijk voor zijn 1e WK outdoor. Daarom ook hulde aan Carolus Bouten die hem wederom perfect laat pieken met een PR op een WK. Tevreden, weliswaar met enige bagage, en met een voldaan gevoel werd er terug gekeken op een succesvolle week met mooie prestaties vanuit een sfeervol stadion in het Franse Lyon.