Frans Marcelissen op de WK Atletiek

• 6 augustus 2015

Voor Frans Marcellissen vond donderdag de aftrap plaats voor de WK Atletiek voor Masters. Hieronder zijn prestaties sindsdien.

Zondag
Frans mag zijn prachtige oranje wedstrijdshirt alweer opbergen voor morgen, wanneer zijn halve finale gepland staat!
Hij liep vandaag een geweldige race in de serie’s waarbij hij vierde werd en als (voorlopig) 17e van de wereld door is naar de halve finale!
Zijn tijd zegt genoeg: 27.47. Daarmee liep Frans zijn snelste 200m ooit.
Daarom ook hulde aan Carolus die hem wederom perfect laat pieken met een PR op een WK.

Donderdag
In het Frans Lyon stonden vanmorgen de series van de 100m voor mannen 60+ op de planning. Ondanks wat achillespeesklachten de laatste weken stond onze frans relatief goed voorbereid aan de start van zijn eerste wereldkampioenschap in de buitenlucht. Zoon Dennis en sportmaatjes An en ik keken vanaf de grote tribune toe hoe Frans zich klaar maakte om vanuit baan 2 op weg te gaan naar verbetering van zijn PR (13.41). Ondanks gerommel van andere atleten tijdens de start liep onze heldense Usain Bolt een solide 100m in een prima tijd van 13.58!
Dat bleek net genoeg voor een plek in de halve finale die morgenvroeg gepland staat rond de klok van 11 uur.

Vrijdag
Frans liep vandaag de halve finale op de 100m.
Helaas wist hij zijn tijd en plaats niet te verbeteren en finishte in een tijd van 13.78, wat net boven zijn tijd in de series was.
Na een rustdag zal Frans zondagmorgen starten in de series van zijn geliefde 200 meter.