Frans Marcelissen Nederlands kampioen!

  • 18 februari 2015

Terwijl velen van ons vastelaovend vierden, ging Frans Marcelissen op weg naar Apeldoorn voor een andere missie : Nederlands kampioen worden.

Zaterdag lukte dat nog niet op de 60m (was daar ook niet verwacht) maar zondag lukte dat op zijn favoriete afstand (200m) wel.

Zaterdag de 60m.

Daar zijn we dan weer. na een moeilijke tijd, een trainings achterstand en blessures, zijn we toch aanwezig op het NK in Apeldoorn. Wie had dat gedacht. Mijn trouwste fan is weer van de partij, gelukkig, dus we kunnen er weer tegenaan. Allereerst wil ik effe zeggen dat, hoe belangrijk een trainer als Carolus wel is , hij speelt het altijd wel weer klaar om iemand in een bepaalde periode te laten pieken. Dat blijkt nu wel weer.In een relatief kort tijdsbestek, boxt hij het voor mekaar om mij toch al het afgelopen weekend een pr op de 200 te laten lopen. Fantastisch.Dus met een goed gevoel naar de NK. Vandaag de 60 meter een afstand die vaak start problemen heeft. de goeie vorm is er dus de verwachtingen zijn best wel hoog. Als derde geplaatste loper zit er een medaille wel in. Maar dan zal er toch een pr gelopen moeten worden en dat is nou op deze afstand niet zo makkelijk. We gaan er voor, punt. Het is zover, de spikes aan de arena in , start blokken goed zetten ,effe oogcontact met mijn trouwste fan,proefstart klaar. De lopers worden voorgesteld , ik hoor voornamelijk de naam “Atletiek Helden” door de hal galmen , zo het groen-zwart is weer duidelijk aanwezig. Effe goed strak in de startblokken kruipen.en weg zijn we. Ik zie links van me mijn tegenstander die zeker een paslengte voorsprong heeft, na 40 meter ben ik bijna bij um. Nog een laatste krachtinspanning en op de meet kom ik nog langszij. Zoals de voorspellingen waren is nummer een niet haalbaar voor mij ,maaaar zilver toch wel dacht ik, Zenuwachtig kijkend met z,n allen, naar het scorebord, welke uitslag er komt te staan (soms nog spannender dan de race zelf). Daar staat het dan nummer 1 in 8.43 sec en nummer 2 en 3 in de zelfde tijd , 8.70 sec. Ja wat is het nou, zilver of brons? In elk geval wel een nieuw pr , al is het maar met een verschil van 200ste seconde maar het is er weer een. Bij de prijsuitreiking heeft het nog vrij lang geduurd, voor men zeker wist wie zilver en brons kreeg toe gewezen. De finishfoto bracht de definitieve uitslag. Het blijkt dat nummer 2 met zijn linker schouder iets eerder de finish zou hebben gepasseerd. Pech of geluk,wie zegt het, nou ja een pr is anders wel mooi meegenomen voor morgen , want morgen doen we het zeer zeker niet voor Brons.

Zondag de 200m.

Na de 60 meter van gisteren was er een klein ongemakje ,eigenlijk niet de moeite waard. De laatste aan zet om langszij te komen waren toch iets te veel van het goeie. Gisteravond toch flink moeten koelen , wegens(volgens Carolus) een overstrekte pees en spieren achter de rechter knie. Vanmorgen behoorlijk stijf, en het voelde zeker niet lekker. Als ik iets nu niet kon gebruiken .was het dit wel. Nu hadden we spijt dat we gisteren de 60 hadden gedaan , dit risico zit er natuurlijk wel in! Maar toch…. de auto in en naar Apeldoorn, maar niet van harte,verdorie dat dit net nu moest gebeuren.Carolus was al aanwezig zo ook onze jongste zoon Dennis ,Angèle en de gek zelf. Nu effe inlopen ,dit ging redelijk maar…. bij een versnelling was het bar en boos, met wat vloeken en tieren de warming up afgebroken. Alle hoop was op dat moment verdwenen ,weg…. kampioenschap. Terug bij mijn fans, effe overleg gehad met Carolus. Doe geen warming up , spaar je knie, ga rustig van start en zet de blessure uit je hoofd ,concentreer je op de race. Dennis vraagt of ik wel van start zal gaan. Wat een rare vraag, natuurlijk ga ik van start, alles of niks. Het is zo ver, met gemengde gevoelens het callroom in , na 10 minuten de arena in .Er is veel publiek, zelfs een kleine delegatie uit Helden. Baan 4 word mij toegewezen en mijn directe tegenstander baan 3. Niet zo plezierig achter mijn rug , kan dan niet zien wat hij doet.De insteek is ,hard weg, na 50m tempo vasthouden en na 110m volle pulle, zoals vorige week in Dusseldorf. Dan volgt er een valse start, dat ook weer,ik voel mijn knie. Hard weg , tempo houden…. ik hoor en zie nog niemand . nu aanzetten door de tweede bocht hoor nog niemand komen…. laatste 40 meter en daarna met de handen de lucht in . Nederlands Kampioen in een tijd van 27.46sec. nieuw pr, geweldig de heldense delegatie vierde een feestje op de tribune . Geweldig de nederlandse titel en een nieuw pr. Gisteren was het Brons en vandaag gingen we voor meer het is uiteindelijk GOUD geworden.

 

frans