NK 10 km Schoorl

  • 17 februari 2019

Goud en Brons NK 10km

Ruim 9.000 hardlopers kwamen in actie bij de 41e Groet uit Schoorl Run. Op de open stukken kregen de deelnemers te maken met een forse wind, maar dieper in het duin liepen zij onder zonnige omstandigheden door de prachtige Schoorlse Duinen. Al een aantal jaar staat het NK 10 km vast op het programma in Schoorl. Op zondag 10 februari was de regio weer in de ban van de Groet uit Schoorl Run.

Ook dit jaar ging bijna de gehele Nederlandse top weer strijden om de titels tijdens het Nederlands kampioenschap 10 km. Daarbij ook een paar atleten van Atletiek Helden. Nico Verstraten schatte voor de start zijn kansen niet hoog in maar omdat hij een heel goede wedstrijd liep en een mooie tijd neer zette van 42:29 bleek dit uiteindelijk goed voor een bronzen medaille, 3e dus van Nederland in de categorie M65. Wim Ebisch werd 6e in dezelfde categorie in 47:23. Rinie Ebisch deed er nog een schepje bovenop door als 1e te eindigen in de categorie V60 met een tijd van 53:05.

Ellen Heuijerjans en Jan Vaessen waagden zich zelfs op de 30km, Jan Vaessen kwam in 2:45:33 over de streep en Ellen Heuijerjans in 2:59:14.