Peelloop 3 febr 2019

  • 15 februari 2019

Peelloop Atletiek Helden
Op zondag 3 februari organiseerde Atletiek Helden de bijna traditionele Peelloop.
Gestart werd vanuit het Thyas-complex, een enkeling ging zelfs te voet vanuit Panningen om zich rond 10.00 uur te verzamelen bij Herberg de Morgenstond in de veenkolonie Griendtsveen.

De wandelgroep van 19 personen o.l.v. Josefien Jacobs vertrok voor een afstand van 9,3 km. en 2 groepen renners van 30 personen voor afstanden van 9,3 of 15,8 km. o.l.v. Jan-Hendrik Koene en Jan Jacobs.
Onder een stralende lentezon met een temperatuur rond het vriespunt werd gewandeld door een wijds idyllisch landschap van plassen, vlakten, kronkelpaadjes, bosjes en zandruggen. Het voelde als een zacht tapijt van varens, hier en daar met nog wat resten sneeuw. Zelfs acrobatische toeren moesten worden uitgehaald, maar dit wilde wel lukken.
Ook was het genieten van de fauna. De eendjes kwekkerden volop, de witte en blauwe reigers waren op zoek naar een lekker maaltje en ook de buizerd (of was het een havik?) vloog boven onze hoofden. De bevers hadden ook goed hun best gedaan. Met hun grote voortanden hadden ze menig boompje of struik omgeknaagd. Zelfs de zwanen lieten zich van hun mooiste kant zien, getuige dit plaatje.

Na afloop een gezellig samenzijn om bij te kletsen en te genieten van koffie/thee met iets lekkers. Al met al een super-geslaagde-activiteit met dank aan de uitzetters Josefien, Jan en Jan-Hendrik.

Els – John – Math en Truus